psihiatrie2Psihiatria este o ramura a medicinei care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și reabilitarea persoanelor cu boli mintale. Notiunea Psihiatrie a fost introdusa în terminologia medicala în 1808 de medicul german Johann Christian Reil din Halle (initial „Psychiaterie”, devenita mai târziu „Psychiatrie”).

Psihiatria poate fi definita ca o “disciplina de sinteza” prin care urmarirea și mentinerea sanatatii mintale – scopul sau principal – se obtin luând în considerare diverși factori: psihologici, socio-culturali, politici, juridici, medico-farmacologici.

Diagnosticul tulburarilor psihice

Pentru stabilirea diagnosticului unei boli psihice pe primul plan se situeaza explorarea psihiatrica, care include o anamneza minutioasa – uneori întregita de relatarile apartinatorilor – urmata de evaluarea starii psihice prezente. Acest procedeu furnizeaza informatii asupra personalitatii și trasaturilor de caracter ale pacientului, asupra relatiilor cu alte persoane și asupra experientei anterioare cu probleme psihiatrice. Unele metode diagnostice se bazeaza pe examenele întreprinse de alti specialiști, psihologii efectueaza teste de inteligenta și asupra structurii personalitatii, neurologii constata eventuala prezenta a unor leziuni organice ale creierului. La acestea se adauga investigatii psihosociale, precum și utilizarea metodelor moderne de neuroimagistica, examinari neurofiziologice și de genetica moleculara.

Consultatiile de psihiatrie cuprind:

1. Consultatii de specialitate (anamneza, evaluare psihologica-scale de evaluare, stabilirea obiectivelor psihoterapeutice și a metodelor de tratament) pentru urmatoarele afectiuni psihice:

– dementa;
– tulburarile legate de alcool;
– schizofrenie;
– tulburarea schizo-afectiva;
– tulburarea bipolara;
– alte tulburari delirante si tulburari psihotice;
– tulburari de dispozitie (depresie , anxietate, atac de panica).

2. Consultatii de control (efectuarea și/sau interpretarea unor investigatii complementare specifice)

3. Psihoterapie cognitiv-comportamentala (depresie, psihoze, tulburari obsesiv-compulsive, tulburari fobice, tulburari de anxietate, adictii- alcool sau substante)

4. Consiliere psihiatrica

5. Eliberari avize cu investigarea statusului mental (pentru angajari, notariat, camine batrani, casatorie, etc)

 

Psihiatrie

psihologiedr. Liana Prodan

Program:
Luni: 16-18
Marti: 16-18

consultatii de specialitate, monitorizarea afectiunilor vasculare (paraliziii,demente), avize referate comisie pensionare, handicap, aviz fise auto

 

  Numele (obligatoriu)

  Adresa de email (obligatoriu)

  Subiectul

  Mesaj

  Please prove you are human by selecting the Tree.

  Pacientii intreaba medicii raspund

  In ajutorul d-voastra!

  Aveti o intrebare care va framanta?

  Un medic specialist va raspunde la orice intrebare prin intermediul paginii noastre de facebook.

  Certificare ISO 9001

  certificat ISO 9001

  Oferte speciale

  titlu 

  titlu 

  titlu