O definire destul de exacta a ginecologiei ca ramura a medicinei spune ca se ocupa de fiziologia si tratarea afectiunilor sistemului genital feminin. Corect dar arid, pentru ca termenii medicali nu tin cont de trairile si emotiile pe care le pot genera astfel de probleme. Noi, cei de la clinica Visa Medica, tratam cu succes problemele de factura ginecologica in cabinete bine dotate din punct de vedere tehnic si, ca o completare suplimentara dar intotdeauna binevenita, adaugam la tratamentul de specialitate intelegere, empatie si compasiune acolo unde este nevoie. De aceea, te invitam la o consultatie de specialitate daca ai probleme cu:

– tulburari de ciclu – prezenta ciclului menstrual regulat este garantia unui echilibru intre zona genitala, creier si unele dintre glandele endocrine. Pentru o femeie tanara dar matura, momentul menstrei, pe langa curatarea de diverse toxine, inseamna si eliberarea unui nou ovul. Tulburarile de ciclu menstrual sunt cauzate de o serie de functionari deficitare ale mai multor organe, iar diagnosticarea se face in urma unui consult de specialitate.

– fibromul uterin este o formatiune de celule benigne (necanceroase) care se formeaza la nivelul uterului. Zonele in care se dezvolta sunt cavitatea uterina, sau in grosimea peretelui uterin. Desi peste 80% dintre femeile de pana in 50 de ani au asa ceva, marea majoritate il descopera intamplator deoarece este asimptomatic. Altfel stau lucrurile daca fibromul devine dureros, deregleaza ciclul menstrual sau impiedica formarea unei sarcini. Printr-un control periodic se poate depista din timp o astfel de anomalie genitala.

– climaxul, reprezinta incetarea maturarii ovulelor si deci a ciclului menstrual. Este insotit de o serie de modificari fizice si psihice si constituie unul dintre aspectele delicate intr-o abordare generalista. De aceea, o consultatie la medicul ginecolog poate limpezi lucrurile. O abordare eclectica, care sa introduca si elemente de psihologie de exemplu, precum si o colaborare intre medic si pacient pot conduce la obtinerea unor rezultate de exceptie.

– diagnosticul si urmarirea sarcinii sunt doua proceduri aparent simple dar cu efecte de lunga durata. Din momentul diagnosticarii, pe toata durata sarcinii si pana in momentul nasterii pacienta va fi monitorizata cu atentie, eventualele probleme fiind remediate cu promptitudine pentru ca vor fi abordate intr-o faza incipienta.

– ecografii abdominale si transvaginale. Ecografia, una dintre cele mai sigure metode de investicare medicala, este recomandata in general dar mai ales in sarcina, datorita faptului ca este foarte putin intruziva si ofera o serie de imagini clare, in timp real despre evolutia sarcinii si eventualele probleme aparute de-a lungul ei. In ecografia transvaginala se obtin imagini despre fat, placenta si lichid amiotic. Oarecum incomoda, aceasta este necesara datorita faptului ca ofera o imagine clara a starii de sanatate atat a mamei cat si a fatului.

– citologie vaginala sau testul Babes-Papanicolaou este deosebit de util in preventia si depistarea timpurie a cancerului de col uterin. Este o analiza care se obtine foarte usor, fara un efort deosebit din partea pacientei.

Cabinet Ginecologie

ginecologie

dr.  Dorina Paltineanu

Program:
Luni:9-11
Joi:9-11

Consultatii de specialitate
Ecografie transvaginala si de sarcina
Citologie Babes-Papanicolau

 

  Numele (obligatoriu)

  Adresa de email (obligatoriu)

  Subiectul

  Mesaj

  Please prove you are human by selecting the Car.

  Pacientii intreaba medicii raspund

  In ajutorul d-voastra!

  Aveti o intrebare care va framanta?

  Un medic specialist va raspunde la orice intrebare prin intermediul paginii noastre de facebook.

  Certificare ISO 9001

  certificat ISO 9001

  Oferte speciale

  titlu 

  titlu 

  titlu