ecografEcografia sau sonografia este o metoda medicala prin care se obtin imagini ale diferitelor organe interne. Neinvaziva si, deci, nedureroasa, aceasta tehnica medicala moderna s-a dovedit a fi de un real folos in stabilirea unei serii considerabile de diagnostice. Esenta a lumii imagistice, sonografia se realizeaza cu ajutorul ultrasunetelor (sunete de o frecventa foarte inalta, nedetectabile de organele auditive ale omului). Principiul de functionare este unul dintre cele mai simple. Un dispozitiv genereaza o serie de ultrasunete usor transmisibile in mediu umed/apos. Prin intermediul unei sonde, externe sau interne, se pot astfel observa organele interne moi vizate, doar prin asezarea pe suprafata pielii in dreptul organului vizat daca vorbim despre sondele externe sau prin introducerea in orificiile naturale (gat, vagin, rect) daca facem referire la sondele interne. Un plus important al ecografiei ca metoda de investigare medicala rezida din faptul ca pacientul nu este supus radiatiilor de nici un fel, prin comparatie cu radiologia, unde razele X au o influenta apreciabila asupra organismului. Singurul neajuns al acestei tehnici consta in faptului ca ultrasunetele nu acopera si organele pline cu aer (plamani, creier) si oasele.

Datorita dotarilor tehnice si a investitiei in personal medical de o inalta calificare, clinica Visa Medica va ofera posibilitatea sa efectuati in cabinetele specializate un numar mare de investigatii imagistice, printre care enumeram:

– ecografie abdominala generala: este recomandata de medic atat in scop profilactic cat si in scop diagnostic . Prin intermediul acestui tip de analiza pot fi evidentiate afectiuni ale ficatului, splinei sau ale pancreasului. Mutand sonda cativa centimetri, pe ecranul de control pot  fi vizualizate organele retroperitoneale adica rinichii,vezica urinara si organele genitale (uter, ovare, prostata, testicule). In unele situatii pentru o acuratete maxima, vezica urinara trebuie sa fie plina, motiv pentru care se solicita pacientului sa bea 500 ml apa cu 1 ora inaintea examinarii si sa nu urineze decat dupa examinarea ecografica. Prin tehnica ecografica se pot depista si urmari in evolutie o serie de afectiuni:tumori, chiste, anomalii de organe, litiaze, sarcina, acuratetea acestui tip de examinare fiind considerabila.

– ecografie parti moi: se refera la examinarea organelor de consistenta conjunctiva (mai putin densa) cum sunt: sanul, glanda tiroida, ganglionii sau orice formatiuni hipodense aflate in muschi, tegument, articulatii. Afectiunile tiroidei, au devenit extrem de frecvente in ultimul timp la ambele sexe si la varste din ce in ce mai mici.

Examinarea ecografica a sanului este obligatorie la femei dupa varsta de 40 ani pentru profilaxia cancerului mamar cu o periodicitate de 12 luni la cele care nu au avut in familie cazuri de neoplasm mamar si de 6 luni la cele ale caror mame, bunici au suferit de aceasta maladie. Modificarile de densitate si consistenta ale sanului se pot manifesta sub forma unor chiste care de cele mai multe ori sunt functionale sau noduli a caror natura maligna sau benigna se determina prin examene complementare (mamografia examinare radiologica a sanului, biopsia din formatiunea nodulara).

Cabinet Ecografie

ecografie

dr. Dina Dobra

Program:
Luni: 13-19
Marti: 9-15
Miercuri: 9-15
Joi: 9-15
Vineri:9-15


dr. Dragota Cristina

Program:
Luni: 13-19
Marti: 9-15
Miercuri: 9-15
Joi: 9-15
Vineri:9-15

ecografii abdominale si de organ (tiroida,san), ecografii transvaginale cu plata sau gratuit prin contract CJAS

 

    Numele (obligatoriu)

    Adresa de email (obligatoriu)

    Subiectul

    Mesaj

    Please prove you are human by selecting the Plane.

    Pacientii intreaba medicii raspund

    In ajutorul d-voastra!

    Aveti o intrebare care va framanta?

    Un medic specialist va raspunde la orice intrebare prin intermediul paginii noastre de facebook.

    Certificare ISO 9001

    certificat ISO 9001

    Oferte speciale

    titlu 

    titlu 

    titlu