cardioCardiologia este o ramura a medicinei, la fel de importanta ca celelalte. Ca orice alta ramura, ea are o functie si un organ specific pe care se concentreaza,acesta fiind inima si functiile sale. Cardiologia ca domeniu acopera afectiuni ale inimii, ale circulatiei venoase si arteriale, congenitale (genetice, aparute de la nastere) sau dobandite.

Pentru a putea afla de ce afectiune a inimii sufera un pacient, cardiologii au nevoie de o verificare fizica completa dar si o examinare a organului. Rezultatele obtinute vor furniza date cu privire la starea de sanatate a inimii.

Pentru ca tabloul nosologic sa fie complet, o examinare la cardiolog presupune si raspunderea la o serie de intrebari legate de stilul de viata al persoanei si implicit al familiei, obiceiuri alimentare, rutina zilnica, activitati depuse. Toate acestea vor furniza informatii pretioase legate de starea de sanatate a inimii si evolutia acesteia.

Cardiologia presupune, de asemenea, multe alte tipuri de examinari, teste si proceduri necesare pentru pacientii care au posibile probleme cardiace cum ar fi: ecografie a inimii si vaselor (ecocardiografie, doppler vascular), test de stres cardiac (proba de efort-testarea tolerantei individului in conditii de efort controlat prin alergarea pe un covor rulant cu inregistrarea activitatii cardiace si a tensiunii arteriale), o electrocardiograma (cunoscuta sub numele de ECG si EKG) monitorizarea activitatii cardiace si a tensiunii pe 24 ore prin montarea unui holter.

Clinica Visa Medica va ofera o serie larga de investigatii prin intermediul carora puteti afla starea de sanatate a inimii. Suntem alaturi de dumneavoastra prin furnizarea unor servicii precum:

tratamentul tensiunii arteriale: reprezinta presiunea ridicata a sangelui in artere, adesea rezultatul a doi factori majori: pomparea cu forta excesiva a sangelui in inima si ingustarea vaselor de sange ale corpului care determina fluxul de sange sa exercite o presiune mare asupra inimii. Desi corpul poate tolera cresterea tensiunii arteriale pentru luni si chiar ani, in cele din urma se poate ajunge la probleme grave de sanatate.

tratamentul cardiopatiei ischemice: este o afectiune care afecteaza arterele coronare, rezultatul fiind micsorarea calibrului acestora. Acest fapt atrage scaderea cantitatii de sange care iriga muschiul inimii, cantitati importante de acizi grasi, glucoza si oxigen nu mai sunt absorbite in mod corespunzator. Acest fapt este cunsocut in limbajul de specialitate ca ischemie.

diagnosticarea riscului de infarct, insuficienta cardiaca: infarctul poate fi catalogat drept cea mai grava si totodata frecventa boala cardiovasculara. Apare datorita imposibilitatii de a iriga cu sange o portiune din miocard. Insuficienta cardiaca reprezinta o afectiune a muschiului inimii si se manifesta prin imposibilitatea acestuia de a mai pompa cantitatea necesara de sange organismului.

indicatii de cataterism cardiac: este o procedura care presupune introducerea in cavitatea unui vas sangvin a unui cateter. Acesta este dirijat pana in cavitatile inimii pentru a putea observa starea de sanatate a acesteia.

EKG, ecografie cardiaca, ecografie Doppler cardiac, ecografie Doppler vascular: toate acestea sunt tehnici de verificare a starii de sanatate a inimii ce au ca rol observarea instalarii a diferite deficiente functionale si organice ale sistemului cardiovascular. Acest tip de consult se realizeaza cu aparate care supun pacientul la un examen neinvaziv.

Cabinet Cardiologie

cabinetdr. Delia Lazar

Program:
Luni: 17-19

dr. Ionut Bitea

Program :
Marti:15-17
Joi: 15-18

consultatii afectiuni cardiace, avize referate pensionare, handicap, ecografie cardiaca si doppler

  Numele (obligatoriu)

  Adresa de email (obligatoriu)

  Subiectul

  Mesaj

  Please prove you are human by selecting the Car.

  Pacientii intreaba medicii raspund

  In ajutorul d-voastra!

  Aveti o intrebare care va framanta?

  Un medic specialist va raspunde la orice intrebare prin intermediul paginii noastre de facebook.

  Certificare ISO 9001

  certificat ISO 9001

  Oferte speciale

  titlu 

  titlu 

  titlu